Készülékbiztosítás háttértámogatás

Készülékbiztosítás

KÁRELLENÖRZÉS, KÁRENYHÍTÉS

2010 óta a T-Mobile, 2011 óta a Vodafone hálózatában értékesített és biztosított készülékek kárellenőrzését látjuk el a biztosító társaság megbízásából. Cégünk a kárrendezett készülékeket átvizsgálja és jelentést készít a biztosító társaságnak a káresemények jogosságáról, majd gondoskodik a roncs termékek feldolgozásáról, újrahasznosításáról.

Miért előnyös a kárenyhítés és kárellenörzés szolgáltatás a biztosító társaság számára?

Kárellenörzés

A kárrendezett készülékek állapota felmérésre kerül, a kárbejelentő dokumentumok adatai egyeztetésre kerülnek a valósággal. Az állapot felmérések során fény derülhet visszaélésekre, a statisztikákból következtetések vonhatóak le. Így a biztosító társaság időben beavatkozhat, módosíthatja folyamatait.

Kárenyhítés

Az állapotfelmérés alapján, cégünk felbecsüli a roncs készülékek értékét és átvételi árat kalkulál a biztosító társaság részére, majd ezután költségeinek csökkentésére felvásárolja a biztosító társaságtól azokat.

A szolgáltatás további előnyei

Adatvédelem

Cégünk a folyamat során a készülékek memóriájában található felhasználói adatokat törli, így azok nem kerülhetnek harmadik fél kezébe. Az adat eltávolítást nem működőképes készülékek esetében is el tudjuk végezni.

Környezetvédelem

Cégünk a roncs készülékeket, azok megvásárlása után alkatrésznek értékesíti. Így a roncs készülékek, mint veszélyes hulladék kezelése, értékesítése nem a biztosító társaságot terhelik. A megvásárolt készülékek többsége később alkatrészként kerül felhasználásra, vagy felújításra kerül.

Visszacsatolás, kontroll

Cégünk kárellenörző szolgáltatásának legfőbb előnye, hogy a biztosító időben értesülhet és beavatkozhat a készülékbiztosítás folyamatába, a program költséghatékony működése érdekében, megelőzve olyan általános gyakorlatokat, melyek rontják a biztosító és a megbízó eredményességét. Az utólagos ellenőrzés lehetőséget ad arra, hogy a biztosító a szervizhálózatát megfelelő információkkal tudja ellátni.